Andere hulpmiddelen

Op advies van je tandarts maakt Jasper van den Brand Tandtechniek in Nederweert nog meer hulpmiddelen die je gebit mooier maken en beschermen.

 

Mondbeschermer (bitje)

Wil je tijdens het sporten je gebit echt goed beschermen, dan is een mondbeschermer op maat zeer aan te bevelen. Bij sommige sporten is het zelfs verplicht er een te  dragen, zoals hockey.

 

Snurkbeugel

We maken ook snurkbeugels op maat. In vaktermen een Mandibulair Repositie Apparaat (MRA). Dat is een beugel die je draagt wanneer je slaapt. De beugel duwt de onderkaak iets naar voren, zodat je vrijer kunt ademen en dus minder of niet meer snurkt. Ook bij een vorm van Obstructief SlaapApneuSyndroom (OSAS) kan een snurkbeugel helpen bij regelmatig ademhalen.

 

Knarsplaat

Knars je ‘s nachts met je tanden en wil je beschadiging van je gebit voorkomen, dan maken we graag een goed passende knarsplaat voor je. Andere woorden voor knarsplaat zijn opbeetplaat of splint.

 

C-C Bar of spalk

Soms hebben je voortanden een beetje hulp nodig om mooi recht naast elkaar te blijven staan. Dan kan een C-C Bar helpen. Een C-C Bar is een metalen draadje dat de tandarts achter tegen je onder- of boventanden aanplakken. Het is een simpele en effectieve oplossing voor een recht gebit.

 

Plaatprothese en frameprothese

We maken ook frameprotheses en plaatprotheses (partiële prothese). Met een plaat- of frame prothese vervangen we een of meer tanden of kiezen. Deze prothesen zijn een goedkopere oplossing dan een brug, kroon of implantaat.

 

Bleekplaten

Een bleekplaat is een op maat gemaakte mal die precies om je tanden en kiezen past. In die mal doe je de gel die je tanden bleekt. Vraag altijd eerst advies aan je tandarts.

 

 

We doen alles voor een mooie lach.